Det är för att sticka hål på bilden av landsbygden som en avfolkningshåla utan framtidsutsikter som Land sammanställt en lista med tio orter som gjorde skillnad 2015.
I topp på listan ligger Norråker, en ångermanländsk ort som i ett slag växte från 100 till 130 invånare genom flyktingars entré.
Bakom Norråker duggar det tätt med värmländska guldkorn på listan. På tredje plats hittas Charlottenberg som levt upp tack vare gränshandeln och köpcentret, och där nu 32 nya lägenheter anläggs, enligt tidningen.
”I dag har den här forna bruksorten förvandlats till en handelsort som har runt tre miljoner besökare om året”, menar Land.
Ransbysätter är den lilla Sunnebyn som kvalar in på femte plats för ”historiskt barnafödande 2015”.
Ett nytillskott av tre småpiltar kan tyckas låta ganska blygsamt, men för den lilla byn, som enligt Land var på väg att dö ut för några år sedan, är antalet rekord sedan 1956. Även företagandet och inflyttningen är på väg uppåt.
Ingen framgång på landsbygden-lista utan den formidabla succén Värmlandsmjölken, så inte heller denna.
På sjätte plats återfinns drycken som varit på var värmlännings tunga, och omnämnd av hela Sverige, sedan i höstas.
”Och trots att den närproducerade mjölken är ett par kronor dyrare än ”vanlig” går den åt som smör i solsken”, omnämns hajpen.
För värmländsk del avslutas listan på plats åtta där Rudskoga socken uppmärksammas. Orten har, i linje med invånarnas önskemål, byggts om grundligt med allt från nytt äldreboende och skola till modernt gym.
Summa summarum: landsbygden lever – i synnerhet den värmländska.